Anledning att baka kladdkaka en trist söndag!

Söndagar är verkligen en riktigt slö dag för mig. Det går mest ut på att ligga på soffan och kolla på film, bakfull eller inte 🙂

Så nu så läste jag att kladdkaka gör oss snygga, glada och frisk! Hur bra är inte det!? Jag älskar kladdkaka! Så nu så tänkte jag fixa det och ha som kvällsmys men en god kopp te.

Det var hela sju anledningar till varför kladdkaka var bra så jag tänkte jag skriver bara ner  en kortare version av alla anledningarna ifall du inte orkar läsa via länken. Tänkte du kanske är lika lat som jag när det gäller sånt 😉

1 – Vi blir lyckligare och faktum är att det faktiskt finns vetenskapliga bevis för en kemisk koppling mellan choklad och lycka. Man blir både piggare och gladare eftersom choklad innehåller många viktiga aminosyror, bland annat en som skapar lyckohormonet serotonin.

2 – Vi blir smartare eftersom choklad har en positiv inverkan på blodflödet till hjärnan, du blir mer klartänkt.

3 – Vi får bättre hälsa eftersom choklad innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter, till och med mer antioxidanter än både frukt, grönsaker och blåbär, allt enligt en amerikansk studie. Mörk choklad innehåller bland annat vitamin A och E, fosfor, järn, kalium, selen och magnesium – viktiga ämnen för ett starkt immunförsvar.

4 – Vi får mer energi. En daglig dos choklad kan också bota din kroniska trötthet, enligt brittiska forskare.

5 – Vi blir snyggare. Forskning har visat att chokladätare hade runt 15 procent mindre rodnad i ansiktet än andra. Det ihop med att du också blir gladare av serotoninet gör dig snyggare.

6 – Vi blir mindre stressade. Enligt forskare i Schweiz så minskar stressnivåerna i blodet om du äter 25-30 gram mörk choklad varje dag i två veckor.

7 – Vi får bättre ämnesomsättning. Forskare på University of San Diego har kommit fram till att de som äter mörk choklad fem gånger i veckan har ett lägre BMI. Mörk choklad innehåller flavonoider som ger bäst hälsoeffekter.

Så upp och baka lite kladdkaka nu! 🙂

kladdkaka

(Visited 83 times, 1 visits today)
Detta inlägg postades i Godis och märktes , , den av .

Om Admin

Flyant, es un nuevo operador de carga aérea que nace por el grupo Futura. Estamos creando este medio para poder estar mas cerca de tí, y de que puedas aprovechar un servicio diferente a otras compañia por nuestra flexibilidad, fiabilidad y adaptabilidad. Bienvenidos a este espacio donde trataremos temas de interés. Si tienes algun comentario, no dudes en participar o formar parte en las discusiones.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *