Category Archives: Uncategorized

Få strumpbyxor att hålla längre

Strumbyxor i alla regnbågens färger

Alla tjejer har nog varit med om irriterande upplevelser med strumpbyxor. Jag har dock hittat några tips som gör att de håller längre! Det första tipset är något du ska göra direkt när du tar dem ur förpackningen. Ta tag i strumpbyxornas ändar, en ände i varje hand, och dra försiktigt. Det aktiverar fibrerna.

Det andra du ska tänka på är tvätten. Tvätta alltid strumpbyxorna för hand eller åtminstone i tvättpåse. Det sista tipset är en sista hjälpen-åtgärd ifall du fått en maska. Måla lite genomskinligt nagellack för att förhindra att maskan kryper vidare. Hoppas dina strumpbyxor lever längre nu!

Shopping och shopping

Ni vet ju att jag älskar att shoppa. Man blir inte rik av att jobba på cafeteria och med egen lägenhet blir det inte mycket över till att shoppa kläder. Jag är faktiskt ganska ordentlig med att först betala räkningarna och fylla kylskåpet och blir det något över unnar jag alltid mig själv något.

Denna månaden blev det pengar över till shopping. Ett par jeans stod på önskelistan och sen ville jag ha en snygg kofta. Vad kom jag hem med? En massa smink! Hur är det möjligt att göra slut på hela lönen genom att köpa smink? Fråga mig, det är hur enkelt som helst!

Visning på en större lägenhet

Jag har ju precis skrivit på kontrakt för en ny lägenhet och därför har jag börjat tänka mycket på bostadsmarknaden och hur man får sin lägenhet att se attraktiv ut. Jag älskar ju shopping och möbler är inget undantag, så mitt nyaste intresse är förstås att köpa just möbler till min nya lägenhet. Jag har därför kollat upp hur man stylar lägenheter inför visning, eftersom jag vill att min lägenhet ska kännas riktigt modern! När det gäller små lägenheter handlar det ju främst om att ta bort så mycket saker som möjligt så att lägenheten ska kännas större, men när det gäller lägenheter med fler kvadratmeter är det viktigare att tänka på att färgerna matchar genom hela lägenheten och att man har tavlor på väggarna så att det inte känns stort och tomt. De bästa tipsen har jag hittat hos HusmanHagberg, som har många stylade lägenheter till salu nu.

Gul vas med blommor i ett sovrum
Interiörbild från ett vardagsrum

Nya garderober

Jag har något otroligt roligt att berätta för er! Sedan jag skrev sist har jag fått ett nytt lägenhetskontrakt. Det är en helt underbar tvåa på markplan med en egen liten trädgårdstäppa. Nu är jag kanske inte mycket för att påta i jorden med mina lösnaglar men bli inte förvånande om jag snart finner en ny passion. Det som är så galet roligt med den nya lägenheten är att jag, med hjälp av snälla familjemedlemmar, fått presentkort och blivit uppmanad med glada tillrop som lyder: köp möbler! Att shoppa är ju något jag är riktigt bra på så i helgen ska jag köpa nya garderober och en dubbelsäng. Inredningen kommer att gå i vitt med snygga kontraster så som pastellfärgade gardiner och en och annan designklassiker. Det är svårt att hålla hårt i plånboken när det finns så mycket fantastisk inredning!

Galgar på rad

Hemsk helg!!

I helgen skulle jag, min syster och henne son åka på en kortare helgresa. Med jämna mellanrum gör vi det för nöjes skull. När vi var på väg måste syrran bromsa hastigt vid ett trafikljus, och det small till i baksätet. Jag tittade bakåt och såg hur barnstolen hade lossnat från sina fästen och min systerson låg med pannan mot sätet framför. Det var knäpptyst så jag fick panik och trodde han skadat sig. Tack och lov började han gallskrika efter en stund, men det fick både bli en resa till akuten och ett inköp av en ny bilbarnstol. Tack och lov finns det säkra varianter och pålitliga försäljare!

Barn leker med bil

Någon har en fejkprofil av mig på Facebook!

Någonting riktigt konstigt och lite skrämmande har precis hänt mig. Jag upptäckte nämligen att någon hade skapat ett konto med mitt namn på Facebook och de använder sig även av mina foton. Till råga på allt har den här personen skickat vänförfrågningar till många av mina vänner samt familjemedlemmar, så det är en riktig fejkprofil som personen har skapat. Obehagligt och jag vet egentligen inte varför, men jag har kanske lite mina aningar om vem det är. Det är inget jag kommer att nämna här dock. Som tur är så fick jag kontakt med företaget Protectme som jobbar med internetsäkerhet och framförallt med ID-kapningar och de ska hjälpa mig att få bort den här profilen. Jag kommer definitivt att låta dem övervaka all min information i framtiden också, för detta var en obehaglig upplevelse som jag absolut inte vill vara med om igen. Var försiktiga ute på nätet hörni.

Mobil med Facebooks inloggningssida uppe

Tröttnat på second hand

Har alltid älskat att gå på loppisar. Den senaste tiden har jag inte orkat, känns som att människor säljer sina gamla trasor med gula fläckar. Som ni hör är det länge sedan jag fyndat något på second hand. Däremot funderar jag på att sälja mina egna grejer, antingen på någon bakluckeloppis eller på något gatuloppis.

Tänkte tjäna lite pengar både på mina gamla kläder och prylar

inte kan man välja själv!?

Jag har sett att min bilförsäkring snart behöver förnyas och jag har länge funderat över detta. Jag har jämfört flera försäkringsbolag med det jag har nu och funnit flera som är billigare än det jag har. De erbjuder dock precis samma sak. Häromdagen trillade det in ett brev från mitt försäkringsbolag där de undrade om jag ville förnya min försäkring och i brevet fanns också ett erbjudande, men det blev fortfarande inte billigare än de andra bolag jag hittade. Men inte kan man väl välja sitt försäkringsbolag själv? När jag köpte bilen tecknades ju försäkringen automatiskt och sedan dess har jag haft just det försäkringsbolaget. Måste man inte ha det? Så trodde jag alla resonerade. Är det inte bra om ett försäkringsbolag följt bilen från start? Det kanske inte spelar någon roll om man byter bolag. Då kanske det är dags att byta den här gången!

Rätt försäkring kan rädda en ekonomiskt

De 7 bästa sätten att snabbt ta av sig sitt smink

Att ta bort sitt smink varje kväll är för många väldigt jobbigt och ibland också tidskrävande. Många spenderar dessutom mycket pengar på sminkborttagning. Här är 7 saker som du kanske inte visste att de fungerar väldigt bra som sminkborttagning. 

  1. Bäbisolja
  2. Mjölk – Fungerar väldigt bra för sminket runt ögonen.
  3. Vattenånga
  4. Bakpulver och honung
  5. Kokosolja
  6. Läppsyl – För sminket runt ögonen.
  7. Gurkjuice

 

Som ni säkert märker är dessa alternativ mestadels helt naturliga grejer. Många av oss vill helst hålla oss borta från kemikalier så långt det går. Så genom att byta ut dina dyra sminkborttagningsmedel mot någon av de här produkterna så har du kommit ett steg närmare ditt mål. Du kanske till och med märker att det fungerar bättre än det du vanligtvis köper.